Aplicaţia ERA acoperă necesitățile atât pentru abordarea proceselor de producție în manieră clasică, cât și în manieră JIT (Just In Time), asigurând un suport consistent sistemului de management al costurilor de tip ABC (Activity Based Costing).
Tehnologiile de realizare a produselor finale sau intermediare (repere, subansamble) pot fi definite într-o manieră grafică intuitivă (drag & drop), fiecare rol (tehnolog, normator) având acces la secțiunea dedicată. Desenele de execuție (formate dwg, jpg, pdf etc.) și documentația aferentă (text, doc, pdf etc.) pot fi asociate la nivel de operație.
Este implementat un mecanism flexibil (configurabil la nivel de utilizator) de certificare a tehnologiilor, bazat pe semnături.
Informațiile privind necesarul sau utilizarea resurselor (timp, bani, forță de muncă, utilaje, SDV-uri, stocuri etc.) se pot obține în orice etapă a producției.
Programarea producției se realizează integral grafic, prin proceduri de alocare de tip drag&drop sau selecții din liste. Sunt permise abateri controlabile de la tehnologiile standard atât din punct de vedere al manoperei cât și al derogarilor de materiale;
În situația în care punctele de lucru sunt dotate cu touchscreenuri/carduri de autentificare, aplicația recunoaște executantul pe baza cardului de acces și în funcție de programarea existentă, afișează interfața personalizată care îi monitorizează activitatea în orice moment (afișare fișă tehnologică pentru fiecare operație – inclusiv documentație/desen de execuție, cronometre de timp, alertare depașire timpi (inclusiv către dispecer). De asemenea, îi permite și aprovizionarea punctului de lucru cu materii prime/materiale și SDV-uri, folosind dispozitive speciale de picking precum și tipărirea de etichete de urmărire a produselor pe linia de fabricație.
Dispecerul are la dispoziție tablouri de bord de urmărire a utilizării oricărei resurse implicate în procesul de producție, putând interveni ori de câte ori constată depășirea limitelor parametrilor normali de funcționare.
Aplicația poate furniza, în timp real, informații privind stadiul de realizare a comenzilor, situația consumurilor reale comparativ cu cele antecalculate, rapoartele de producție oferite permițând cunoașterea, din timp, a performanțelor producției și luarea măsurilor necesare pentru evitarea dezechilibrelor în alocarea resurselor.