Noutati, Parteneri

Imprimante de etichetare. Cum și când să le alegi

Imprimante industriale de etichetare: ce sunt și cum te ajută

Vrei să faci o investiție pentru lanțul logistic? Află ce sunt imprimantele industriale de etichetare, când să le cumperi și cum îți ajută afacerea.

Vrei să crești eficiența la locul de muncă și să oferi soluții integrate și automatizate pentru angajații angrenați în procesele specifice lanțului logistic? Cu siguranță că ai luat deja în considerare perspectiva achiziționării unei imprimante performante pentru etichetare. Însă, cum ești sigur că faci investiția corectă pentru specificul afacerii tale și că bugetul investit va fi rapid amortizat?

Iată ce trebuie să știi înainte de a cumpăra o imprimantă nouă și cum să faci diferența între o imprimantă de etichetare de tip desktop sau industrială.

Ce înțelegem prin imprimantă de etichetare industrială

O imprimantă pentru etichetare industrială reprezintă un device capabil să facă față unor cerințe specifice de performanță și eficiență zilnică. Pe scurt, aceste imprimante fac diferența între atingerea unui deadline stringent și o problemă contractuală care poate cauza pierderi de capital.

Etichetele sau codurile de bare rezultate în urma procesului vor fi mereu de cea mai bună calitate. Astfel, se vor ușura scanarea și prelucrarea digitală a datelor în activități de contabilitate, avize marfă, audituri, inventariere și, desigur, gestiune de stocuri în recepția și expedierea produselor în cauză.

Așadar, o imprimantă industrială se pretează pentru sectoarele care necesită volume mari de muncă logistică, volume ce pot depăși mii de etichete imprimate în fiecare zi. Aceste echipamente vor fi ideale pentru integrarea rapidă în sectoare precum transport, comerț, retail, sănătate și/sau logistică.

Diferențe între imprimante pentru etichete industriale sau de tip desktop

Dacă încă nu ești sigur care sunt principalele diferențe între cele două tipuri de echipamente și pe care să îl alegi pentru afacerea ta, iată ce să iei în calcul în momentul achiziției.
Așa cum am spus, echipamentele industriale pentru etichete sunt create pentru a se gestiona volume mari de etichete imprimate zilnic. Practic, se poate asigura un flux continuu de muncă zilnică, cu valori ce depășesc 1000 de etichete cu coduri de bare. În cazul imprimantelor de tip desktop, volumul etichetelor zilnice este de ordinul sutelor.

Imprimantele pentru etichetare de tip desktop sunt mai compacte decât cele industriale. Însă, în ambele cazuri avem de-a face cu carcase robuste, din materiale durabile și prevăzute cu sisteme care permit ușurință în manipulare sau mentenanță (spre exemplu, schimbarea accesoriilor nu necesită asistență de specialitate).

Desigur, o diferență importantă între cele două tipuri de echipamente este reprezentată de prețul de achiziție. Așa cum este și de așteptat, imprimantele industriale pentru etichetare vor avea un preț mai mare spre deosebire de cele desktop. Diferența de preț este justificată de performanțele dedicate, de volumul mare de imprimări zilnice dar și de rapiditatea în execuție.

Câteva diferențe de specificații tehnice între cele două tipuri de imprimante:

Imprimante desktop Imprimante industriale
Imprimă sute de etichete zilnic Imprimă mii de etichete zilnic
Viteze de imprimare de până la 8ips Viteze de imprimare de până la 14 ips
Rolă de hârtie generoasă de până la 300 m Rolă de hârtie extinsă de până la 600 m
Dotate cu ecran LED sau LCD Dotate cu ecrane LED, LCD și cu display tactil
Carcasă compactă Carcasă cu dimensiuni mai mari
Mai accesibile ca preț Mai costisitoare în momentul achiziției

 

Când să alegi o imprimantă industrială pentru etichetare

Dacă ai nevoie de volume mari de imprimare, alături de o configurare rapidă, cu integrare intuitivă în sistemul de lucru existent și performanță mult îmbunătățită a volumului de muncă acoperit zilnic, cu siguranță că alegerea corectă este cea a unei imprimante de etichetat coduri de bare industrială.

Spre exemplu, modelul TJ-4522TN care face parte din seria de imprimante industriale Brother TJ, asigură o viteză la imprimare de 12ips la o claritate de 300dpi. Viteza și eficiența în etichetare este asigurată de tehnologia de imprimare termică directă, integrarea rapidă cu sistemele de lucru existente fiind garantată prin compatibilitatea cu limbajele de comandă standard, FBPL-EZD (EPL2, ZPL2, DPL).

Device-ul vine echipat cu un afișaj tactil prin care angajatul poate opera și seta configurarea potrivită într-un timp scurt, primind instant feedback-ul necesar. Desigur, automatizarea procedurilor de logistică se realizează și prin multiplele posibilități de conexiune, realizabile prin USB 2.0, USB Host, serial, LAN sau prin interfață Bluetooth ori WiFi.

Pentru informații adiționale îți stăm la dispoziție. Scrie-ne dacă ai întrebări sau dacă ai nevoie de asistență în procesul de achiziție pentru imprimantele potrivite afacerii tale.